Sveriges första elcykelvaruhus invigs

 i Pressmeddelanden

Intresset för elcyklar växer i landet, och nu invigs landets första elcykelvaruhus i Stockholm.
– Elcykeln är het nu, inte minst har den förmågan att locka över tveksamma bilister att välja cykeln som transportmedel, säger Klas Elm, VD svensk Cykling som också invigningstalar på det nya El-cykelvaruhuset i Stockholm.

Elcykelförsäljningen har tredubblats under 2015. I Sverige säljs över 600 000 cyklar varje år, varav ca 30 000 är elcyklar. Efterfrågan och intresset växer nu i Sverige, och det förstärks inte minst av att det första elcykelvaruhuset öppnar den 8 mars på Sveavägen i Stockholm.

Bakom satsningen på El-cykelvaruhuset finns Peter Klangsell och Mikael Klingberg, två pionjärer på området i Sverige. Sedan starten år 2006 har de utmanat marknaden, utvecklat nya modeller och år 2011 köpte de varumärket Lifebike av TV4. Nu öppnar det alltså landet första varuhus för elcyklar.

– Vi börjar nu i Sverige se vad som redan skett i många andra europeiska länder, intresset och försäljningen av elcyklar ökat kraftigt och allt tyder på att det kommer att fortsätta så. Det vi ser är inte minst hur många tveksamma bilister väljer elcykel, säger Klas Elm, VD Svensk Cykling, som invigningstalar om den svenska elcykelmarknaden av Sveriges första elcykelvaruhus

Europas ledande elcykelleverantörer är på plats och visar upp sina produkter och berättar om sin syn på utvecklingen och framtiden för elcyklar i Sverige. Trafikborgarrådet Daniel Helldén avslutar programmet genom att berätta om Stockholm stads satsning för att bli en ledande cykelstad.