Debatt: Uppfostra inte era barn till feta bilister

 i Pressmeddelanden

Allt färre barn cyklar fram och tillbaka till skolan. I stället får de skjuts. De flesta föräldrar kör nog sina barn av omtänksamhet, men i själva verket är det en stor björntjänst, som leder till allvarliga folkhälsoproblem, skriver företrädare för Svensk cykling i en debattartikel i tidningen Metro.

Idrottspedagog Kajsa Bosta Lorenz, ordförande Lars Strömgren och VD Klas Elm uppmanar landets föräldrar är att i största möjliga utsträckning börja minska på skjutsandet med bil. Låt barnen promenera eller cykla till skolan.

På så vis får barnen på ett enkelt sätt vardagsmotion. Att cykla till skolan är trots allt en av de mest naturliga vägarna till god hälsa. På kuppen bidrar man då också till en säker trafikmiljö kring skolorna.

Läs hela debattartikeln hos Metro: Uppfostra inte era barn till feta bilister